HTML

(ex)change your life!

Tibi újra ERASMUS-on. Most Hollandia.

Friss topikok

  • Timi from Ireland: Szia, végigolvastam mindent, és irigykedem is nagyon ;)Szép helyen laksz és az utcaszínház nagyon ... (2010.07.10. 07:35) What a week!
  • ajutta: kedves ez az utolsó kép!! :) egyébként én meg haragszom a tegnapi miatt hollandiára :D:D bár ott g... (2010.07.07. 22:08) Official Welcome
  • vömi: Halihó Tibi! Noh, megérkeztem én is ide, majd rendbe szedjük a blog arcát :))) Továbbá kérnék szé... (2010.07.02. 17:50) Az első

Linkblog

Ez egy hosszú poszt lesz...

2010.09.19. 04:00 norway_baby

Elnézést kérek mindenkitől, hogy nem igazán írom a blogom. De ennek egyetlen egy oka van, hogy nagyon nincs rá időm. A képeket kiválogatni most is egy laza 40 perbe került. 
Kezdjük az elején, és rögtön egy képpel.



Mindjárt meg is magyarázom, legalább is megpróbálom. A kar ahova a többiek járnak szervezett egy kirándulást Amsterdamba. Kapva kaptam az alkalmon, hogy elmehessek. A munkahely miatt kicsit nehéz bárhová is elutazni, szabadnapot kell kikérnem, azt engedélyeztetik, stb... De nagyon rendesek voltak. Egy rossz szavam sem lehet az IO-ra. Tényleg nagyon segítőkészek. Szóval Amsterdam. Ha össze szeretném foglalni... hmmm... Egyszerűen nem tudok mást mondani, olyan mint a Karib tenger kalózaiban Tortuga szigete. A filmben van valami olyasmi mondás, hogy "... szerencséjük Tortuga esztelen szertelenségében tobzódni" Na, ez Amsterdam. Mikor beér az ember a városba, egy tök normális város fogadja. De ahogy bentebb ér. Kész. A templom lábánál a kurva sor, rengeteg csatorna, hogyan neveld a füved bolt, sex, marihuána múzeum. Ez az a hely, ahol gyakorlatilag mindent lehet, és ez nincs is eltitkolva. Nem is akarok több szót vesztegetni Amszterdamra, ki kell jönni, és megtapasztalni, hogy milyen. Remélem egy kicsit most már érthetőbb az I'amsterdam felirat.
Képek:















































































































































































































Egy héttel később jött öcsém. Idén volt a 18. születés napja, és én akkor már tudtam, hogy jövök, és egy repjeggyel leptem meg. Az első nap elutaztam Eindhovenbe, to pick up az öcsémet, mivel Pestről jött a gép, ezért rengeteg magyar jött, olyan furcsa volt, hogy érted a tömeget, ki mit beszél, pláne így 2-3 hónap után. Tudom, furcsa, de ezt szerintem csak az érti meg aki már volt kint huzamosabb ideig külföldön. Utána húzás Deventerbe, itt megnéztük a helyi látnivalókat, és pihenés következett.

 





















Másnap korán reggel indulás Amsterdam. Mivel kicsit sietnünk kellett, ezért gyakorlatilag körberohantuk a várost. Kezdtünk egy hajótúrával, amit egyébként nagyon ajánlok mindenkinek. 8 euróért egy órás hajótúra, idegen vezetéssel. Sokkal jobban lehet látni a város a vízről, mint a szárazföldről. Ezután az előző heti túra rövidített verzióját jártuk be, illetve kimentünk a múzeum térre is.




































































Délután indulás Breda-ba az ismerőseinkhez. Szombaton reggel ismét korán keltünk, eldöntöttük, ha már ilyen közel vagyunk, akkor kiugrunk Brüsszelbe. Másfél óra vonatút volt.
Brüsszel csodálatos város. Olyan mintha Budapesten a várba érkezne az ember, és onnan indulna körbejárni a nevezetességeket. Mivel estére vissza kellett érnünk, ezért Brüsszelt is csak végig rohantuk, de így is láttunk csomó érdekes dolgot. Ilyen hop on - hop off város néző túrára mentünk, ami azért jó, mert láthatjuk a főbb nevezeteségeket, és mind emellé profi idegen vezetést kapunk, és ami megtetszik ott le is szállhatunk magunk bejárni az adott helyet. Fantasztikus Brüsszel. Az ember nem győzi kapkodni a fejét, annyi a látnivaló. 








































































































































































































 


























































































































Rákövetkező héten új lakásba költöztünk, az első pár napban kempingeztünk. Felfujhatós matracokon aludtunk, mivel a lakás totál bútorozatlan.


 







































Tegnap estére szerveztek a többiek egy kis összeröffenést, lakás avató buli féleséget. Előbb utóbb meg is érkezett mindenki, volt szerencsénk a Finnek szalmiakis vodkájából inni. Ha valaki jót akar magának akkor nem iszik ilyet.  

Az egyik holland srác, az egyik helyi klubban DJ. Ő is jött a lakás avatóra. Mivel egyáltalán nem ismerjük még ezt a várost (jah, kis magyarázat. Deventerben tanulunk, de Apeldoornba költöztünk, mivel csak itt találtunk szállást) ezért ettől a sráctól kértünk felvilágosítást, hogy hova is kellene menni. Mondta, hogy ő éjféltől játszik egy klubban, ha gondoljuk menjünk el oda, és onnan majd elmegyünk máshova. Először kicsit értetlenkedtünk, hogy miért is kellene elmenni máshova ha ott jó a party, de mindegy. El lett magyarázva, hogy hova is kell mennünk, majd nekivágtunk az útnak. A srácok tegnap este vagy 1000 felületen próbáltak meg sört bontani, kisebb nagyobb sikerrel. :D Megtaláltuk a klubbot, az első furcsaság az volt, hogy az összes többi klub előtt hosszú sorokban kígyóztak az emberek, várva a bejutásra, ennél a klubnál semmi. Bementünk. Volt egy két furcsán öltözött ember, dehát, Hollandiában vagyunk. Leültünk, volt képekből ilyen diavetítés, és ott az egyik képen mintha két pasi... de neeeem, tuti én láttam rosszul, amúgy is sokat ittam már. Átültünk egy kanapéhoz, ott épp felszabadult egy hely, a többiek is bevágódtak, és finoman rákérdeztek, hogy tudjuk mi hogy hol vagyunk? Persze abban a klubban ahol a holland csoporttárs játszik, nézd ott zenél. Aha, közölték. Az egyetlen meleg bárban vagyunk Apeldoornban. Erre néztünk egy nagyot, és a menés vagy maradás problémáját az oldotta meg, mikor levágódott két pasi mellénk a kanapéra, és... 
Részegen olyan mókás volt a helyzet. Zsiló is itt ünnepelte a 22. születésnapját. :D És egyszerre csak értelmet nyert az a sok furcsaság amit láttunk vagy hallottunk az este folyamán. De körülbelül 20-30 percet lehettünk ebben a clubban, utána kerestünk magunknak egy klubbot ahol lehet szórakozni. Még mindig azt állítom, hogy nem rosszak a holland DJ-k, de van amikor a hard technobol, hirtelen vált a zene 100% NL-be. Lol.
Igyekszem többet írni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inholland.blog.hu/api/trackback/id/tr482306661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása